Skip to main content

GET NV wordt Primion Benelux

Met genoegen kondigen wij een nieuwe mijlpaal aan voor ons merk. Op 15 december 2023 transformeren we naar Primion Benelux, een stap die onze positie als toonaangevende kracht in de Europese markt versterkt. 

Als onderdeel van de Primion groep, bekend om zijn prestigieuze klanten zoals het Duitse leger en Porsche, is het moment aangebroken om onze lokale entiteiten te verenigen onder één wereldwijde merknaam. 

De rebranding van GET naar Primion Benelux weerspiegelt onze onwrikbare toewijding als uw vertrouwde partner, met een focus op klantloyaliteit en een duurzame toekomst. Onze naam evolueert, maar onze belofte van kwaliteit blijft ongewijzigd. 

Uw vertrouwde contactpersonen blijven onveranderd en ons team is er om u met dezelfde betrokkenheid te ondersteunen. Voor meer informatie over deze rebranding kan u hier terecht. 

Dank voor uw voortdurende vertrouwen in ons. Wij zijn enthousiast over wat de toekomst brengt en blijven ons inzetten om u de beste service en oplossingen te leveren. 

Onze reis van GET naar Primion Benelux staat voor onze toewijding om een betrouwbare partner voor onze klanten te worden, de klantentrouw te verhogen en bij te dragen aan een duurzame toekomst. We willen dat u weet dat, hoewel onze naam verandert, onze toewijding en service onwrikbaar blijft.

Als onderdeel van een grote Europese groep hebben we nu de mogelijkheid om onze schaal te benutten voor nog grotere voordelen. De synergieën die komen kijken bij het zijn van een grote speler, stellen ons in staat om verbeterde oplossingen te bieden, betere klantervaringen en meer innovatieve aanbiedingen.

Wees gerust, uw vertrouwde contactpersonen blijven ongewijzigd. Ons team is hier om u te ondersteunen zoals voorheen. U kunt blijven rekenen op dezelfde toegewijde individuen voor al uw behoeften.

Hoe kan u ons in de toekomst contacteren?

Met ingang van 15 december zullen onze e-mailadressen veranderen naar het domein @primion.eu. Voor uw gemak en continuïteit in communicatie, blijven onze bestaande @get.be adressen ook actief en bereikbaar. We streven ernaar om deze transitie zo naadloos mogelijk te laten verlopen en danken u bij voorbaat voor uw begrip en aanpassingsvermogen.

Blijven uw contactpersonen dezelfde vertrouwde gezichten?

Wij willen u verzekeren dat alle operationele aspecten van onze dienstverlening ongewijzigd blijven. Dit houdt in dat u de vertrouwde contactpersonen waarmee u reeds samenwerkt, behoudt. Wij zetten ons voortdurend in om de kwaliteit en consistentie van onze diensten te waarborgen.

Veranderen de facturatiegegevens of rekeningnummer?

Onze juridische entiteiten blijven ongewijzigd. Dit betekent dat alle processen met betrekking tot facturatie en andere juridische aangelegenheden onveranderd blijven. Wij zorgen voor een gestroomlijnde voortzetting van alle huidige procedures en overeenkomsten.

Wel is er een wijziging op vlak van betalingen, hier maken we de stap naar één enkele rekeningnummer die reeds in gebruik was, namelijk KBC - BE73 4097 5257 6160 - BIC KREDBEBB

Is er een impact op onze oplossingen en software?

Voor onze bestaande klanten zal de naamsverandering geen enkele impact hebben op de dienstverlening. Onze oplossingen en software voor bestaande installaties blijven volledig ongewijzigd. We garanderen de voortzetting van de huidige kwaliteit en functionaliteit die u van ons gewend bent.

Blijven jullie opereren als lokale entiteit?

Onze lokale vestiging zal blijven functioneren als een autonome entiteit, terwijl we tegelijkertijd een nauwere integratie binnen de grotere organisatie realiseren. Dit stelt ons in staat om toegang te krijgen tot een breder scala aan expertise en te profiteren van schaalvoordelen. Daarnaast blijven al onze bestaande vestigingen operationeel en toegankelijk voor onze klanten en partners.

Heb je vragen over onze rebranding?

Aarzel niet om ons te contacteren, we bezorgen je graag de nodige antwoorden.